WILLIAM. 10 is uit

Smullen voor de liefhebbers

De tiende editie van onze eigen Shakespeare glossy WILLIAM  is net van de persen af komen rollen en staat weer bomvol heerlijk leesbare artikelen over alles over en rond Shakespeare. Cabaretier Dolf Jansen onthult wat hij als twaalfjarige met Shakespeare te doen had, Loek  Zonneveld vertelt waarom de Getemde Feeks géén stuk is over vrouwenmishandeling en Hans Jansen gaat in op de vraag wie nu eigenlijk wie temt. Verder ontbreekt de inmiddels vertrouwde strip niet en vindt de lezer een prachtige opengewerkte tekening van de Globe in dit nummer. Lezen dus

WILLIAM. het magazine voor Shakespeare liefhebbers. Online bestellen.

WILLIAM.

De belangstelling voor het fenomeen William Shakespeare is zelefs na vier en een halve eeuw nog onverminderd groot. Ieder jaar weer verschijnen er duizenden (!) publicaties over Engelands grootse schrijver en zijn stukken worden overal ter wereld met overgave gespeeld.

Ook in Nederland zijn er veel Shakespeare liefhebbers en speciaal voor die groep is er nu een nieuw magazine: WILLIAM. Een uitgave van het Shakespearetheater Diever waarin het werk van Shakespeare helemaal centraal staat. Geschreven door erkende kenners en experts, die heel benaderbaar Shakespeare en zijn oeuvre belichten.

Laagdrempelig zonder vlak te zijn, diepgang zonder genoegzaamheid. De WILLIAM. maakt Shakespeare verder toegankelijk voor de brede lezersgroep die geboeid is door het genie van deze unieke auteur. Veel achtergrond informatie en, letterlijk, een blik achter de toneelgordijnen. Maar ook wat Shakespeare zo boeiend maakt voor hedendaagse kunstenaars, hoe zijn teksten naar de huidige tijd vertaald kunnen worden zonder aan kracht in te boeten. Kortom, alles waarmee Shakespeare tot op de dag van vandaag onze cultuur verrijkt heeft.

Inzien WILLIAM 1                          Inzien WILLIAM 2
  Inzien WILLIAM 1                                   Inzien WILLIAM 2